Er parforholdet ved at kæntre?

Parterapi
Har I mistet gnisten og glæden i parforholdet, kan parterapi være en løsning.

Er parforholdet ved at kæntre?

Er du i et parforhold, hvor det længe har knirket? Hvor samhørigheden er tyndslidt, og hvor det alt for tit ender med et skænderi? Føler du dig overset af din partner?

Min erfaring med parforhold er, at det er lidt lige som med tænder: Hvis der er et hul, så bliver det kun værre af at vente. Ofte viser det sig heldigvis, at der ikke skal så meget til for at skabe en tro på, at I kan finde hinanden igen og bryde de uheldige mønstre. Men der skal handling til. Jeg ser desværre, at hvis man venter for længe med at rette op på den skæve kurs, parforholdet er kommet på, så ender det med at kuldsejle.

Hvorfor går man i parterapi?

Vi vælger at gå i parterapi af mange grunde, men typiske årsager er:

  • At dialogen er blevet fastlåst og vanskelig
  • At vi skændes og snakker forbi hinanden
  • At tonen er spydig og bebrejdende mellem jer
  • At konflikter ikke bliver løst
  • At intimitet og nærhed er forsvundet
  • At seksualiteten mangler eller er det eneste, der fungerer
  • At jalousi og utroskab blander sig
  • At hverdagens trummerum har fortrængt kærligheden
  • At vi er blevet fremmede for hinanden
  • At troen på en fælles fremtid er sparsom

De nærmeste relationer, som familie og parforholdet, er helt essentielle for vores grundlæggende trivsel. Det er her kærligheden er stærkest og derfor det vigtigste sted at drage omsorg for.

Alligevel havner de fleste af os på et tidspunkt dér, hvor noget går skævt i relationen. Vi overhører signaler fra os selv eller den anden, og pludselig befinder vi os der, hvor relationen er begyndt at kæntre.

Parforholdet er udfordret

Det er ikke så underligt, at mange par i dag udfordres af det moderne samfund. Der stilles mange udefrakommende krav til parforholdet i dag, ligesom vi kræver meget både af os selv og hinanden.

Men der er heldigvis hjælp at hente. I en tryg og tillidsfuld atmosfære hjælper jeg med at forstå jer selv og den anden part bedre. Vi afdækker, hvad der har skabt afstanden imellem jer og medført de negative usunde mønstre. I får råd i form af gode konkrete redskaber og bliver i stand til at kommunikere med hinanden på en ny kontaktfuld og konstruktiv måde. Jeg tilbyder greb til at håndtere de problemer, I står med, så det bliver muligt at udtrykke det svære, og det du længes efter hos din partner.

Parterapi er ikke et “quick fix”

Parterapi er en investering i kærligheden, både til dig selv og den anden, hvad enten målet er et livsfuldt parhold eller et ”farvel”, der vil efterlade jer begge afklarede og med en erkendelse af, at det bedste valg er at skilles.

Det er en proces at gå i parterapi og ikke et ”quick fix”. I får løbende nye erkendelser og indsigter, som skal omsættes, og det tager tid at indarbejde nye konstruktive tiltag og vaner i en hverdag. Normalt anbefaler jeg anbefaler et interval på ca. 14 dage og at I nok skal regne med at besøge mig nogle gange af 1,5 times varighed.

Hvis I har tvivlsspørgsmål, er I mere end velkommen til at ringe til mig.

Jeanette Sander tilbyder fx stresscoaching, individuel terapi eller familierådgivning og parterapi.